A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новомиколаївська сільська військова адміністрація
Скадовського району Херсонської області

Про фітосанітарний стан посівів сільськогосподарських культур в сільгосппідприємствах Херсонської області станом на 21 травня 2021 року

Дата: 24.05.2021 09:36
Кількість переглядів: 595

СИГНАЛІЗАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ №3

про фітосанітарний стан посівів сільськогосподарських культур в

сільгосппідприємствах Херсонської області

станом на 21 травня 2021 року

 

Проведеним фітосанітарним моніторингом встановлено, що сходи соняшнику заселяються піщаними мідляками та довгоносиками, також прогнозується збільшення шкодочинності гусениць совок.

Найбільш суттєвої шкоди шкідник буде завдавати сходам, які посіяні не протруєним інсектицидними протруйниками насінням.

Для недопущення пошкодження рослин та втрат врожаю рекомендуємо встановити постійний моніторинг за посівами та при виявленні більше 2 жуків на м2 провести боротьбу одним із дозволених до використання на соняшнику інсектицидів.

Для захисту посівів застосовують пестициди відповідно до «Переліку пестицидів та агрохімікатів дозволених до використання в Україні» та за результатами попереднього обстеження. Обробки слід проводити при встановленні оптимального температурного режиму для застосування препаратів.

Під час проведення захисних заходів потрібно дотримуватися правил техніки безпеки та керуватися Державними санітарними правилами                         ДСП 8.8.1.2.001-98 «Транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві».

Допускати до роботи з пестицидами і агрохімікатами осіб, які не мають протипоказань по стану здоров’я і пройшли медичний огляд на право здійснення робіт з пестицидами і агрохімікатами, пройшли спеціальне навчання та мають допуск (посвідчення) на право роботи із зазначеними пестицидами і агрохімікатами, відповідно до статті 11 ЗУ «Про пестициди і агрохімікати» № 86/95-ВР від 02.03.1995 р. Всі працівники, при виконанні робіт з пестицидами і агрохімікатами, повинні мати при собі медичну книжку, допуск (посвідчення) і наряд на виконання певних робіт з пестицидами і агрохімікатами. (згідно абзацу першому пункту 8 Порядку затвердженого постановою КМУ № 746).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора