A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новомиколаївська сільська військова адміністрація
Скадовського району Херсонської області

Умови застосування спрощеної системи оподаткування ФОП, які здійснюють діяльність у сфері послуг з надання доступу до мережі Інтернет, зміняться

Дата: 04.01.2022 08:34
Кількість переглядів: 322

Умови застосування спрощеної системи оподаткування ФОП, які здійснюють діяльність у сфері послуг з надання доступу до мережі Інтернет, зміняться

  •  

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі інформує, що відповідно до Закону України від 30.11.2021 № 1914-ХІІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» (далі – Закон № 1914), який набуде чинності з 1 січня 2022 року,  зміняться умови застосування спрощеної системи оподаткування (обрання групи платника єдиного податку) фізичними особами - підприємцями (далі – ФОП), які здійснюють діяльність у сфері послуг з надання доступу до мережі Інтернет провайдерських телекомунікацій послуг.

Враховуючи внесені зазначеним законом зміни до Податкового кодексу України (далі – ПКУ), ФОП, які надають послуги з надання доступу до мережі Інтернет, належать виключно до третьої групи платників єдиного податку, якщо відповідають вимогам, встановленим для такої групи. До часу внесення змін такі ФОП мали право реєструватися платниками єдиного податку другої групи.

Отже, з 01.01.2022 ФОП – платники єдиного податку, які здійснюють послуги з надання доступу до мережі Інтернет (у тому числі провайдерські послуги (КВЕД ДК 009:2010 61.90 «Інша діяльність у сфері електрозв’язку»), мають право здійснювати свою діяльність виключно на третій групі платника єдиного податку з урахуванням вимог, визначених п.п. 8 п.п. 291.5 п. 291.5 ст. 291 ПКУ.

ФОП – платники єдиного податку другої групи, які надають послуги з надання доступу до мережі Інтернет, мають можливість до 31.12.2021 (включно) подати до відповідного контролюючого органу заяви про обрання спрощеної системи оподаткування в частині зміни ставки та групи платника єдиного податку (обрати третю групу платника єдиного податку) та/або внесення змін до реєстру платників єдиного податку щодо виключення виду господарської діяльності з надання послуги доступу до мережі Інтернет (у тому числі провайдерських послуг КВЕД ДК 009:2010 61.90 «Інша діяльність у сфері електрозв’язку») (можливість залишитись на другій групі платника єдиного податку за умови виключення виду діяльності з надання послуг з надання доступу до мережі Інтернет) та/або відмови з 01.01.2022 від спрощеної системи оподаткування.

Якщо ж такі заяви не будуть подані, реєстрація платником єдиного податку може бути анульована за рішенням контролюючого органу.

Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора