A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новомиколаївська сільська військова адміністрація
Скадовського району Херсонської області

Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту

Дата: 27.01.2022 14:49
Кількість переглядів: 591

27 січня у всьому світі відзначають Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту, який запровадила Генеральна Асамблея ООН. Голокост – переслідування і масове знищення євреїв і циган під час Другої світової війни.

В Україні було розстріляно понад півтора мільйона людей, а Бабин Яр став величезною братською могилою, де загинуло понад сто тисяч осіб - військовополонених, євреїв, циган, підпільників, партизан... Всіх, хто вважався "ворогом  Третього Рейху". Взагалі, починаючи із 1933 року, коли А.Гітлер став канцлером Німеччини, мільйони євреїв стали предметом приниження, дискримінації, рабської праці, тортур і смерті. Нацисти і їх спільники висліджували кожного єврея, щоб "вирішити єврейське питання".

27 січня світ вшановує пам'ять загиблих в роки Голокосту, під час  якого знищено близько шести мільйонів євреїв.
З нагоди вшанування жертв Голокосту та Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту в читальній залі Новомиколаївської сільської бібліотеки оформлено книжкову виставку «Голокост: невиплакані сльози».
У цей день, День скорботи і пам’яті, ми приєднуємося до загальної печалі і прагнемо співчувати всьому цьому болю та втраті, ім’я якої Голокост. Її ніяк не заповнити. Вже не запобігти. Але нехай живе надія, що подібного більше ніколи не повторитися! Будемо пам’ятати...

Пропонуємо вам ознайомитися з презентацією,яка присвячена річниці Голокосту.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора