A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новомиколаївська сільська військова адміністрація
Скадовського району Херсонської області

СТАРТУВАЛА КАМПАНІЯ ДЕКЛАРУВАННЯ

Дата: 01.02.2022 16:03
Кількість переглядів: 581

Фото без опису

Звертаємо Вашу увагу на те, що з 1 січня 2022 року стартувала кампанія декларування 2022 року, яка триватиме до 01 квітня 2022 року. Останнім днем подання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (далі – декларація) буде 31 березня 2022 року.

УВАГА! З 01 грудня 2021 року нові зміни в Реєстрі декларацій.

– Нова форма декларації: https://bit.ly/3E6RPK4.

– Порядок подання повідомлення про суттєві зміни в майновому стані: https://bit.ly/3lkqe0J.

– Оновлений порядок повідомлення про відкриття валютного рахунку в банку-нерезиденті: https://bit.ly/3rqiSMW.

Відтепер, декларацію подати буде ще простіше, оскільки НАЗК не лише оновило форми, але ще й затвердило Порядок заповнення декларації (https://bit.ly/3E6RPK4). Вперше у декларантів з’явилася повноцінна інструкція про те як правильно заповнювати кожен пункт декларації.

Для того, щоби вам було максимально комфортно розпочати черговий етап декларування 2022 року Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) підготувало оновлену редакцію роз’яснень, що охоплює понад 200 найпоширеніших питань.

У роз’ясненнях можна знайти відповіді як на традиційні питання про те, як правильно декларувати спадщину, так і на ті, які почали виникати в декларантів лише минулого року: наприклад, чи потрібно декларувати «ковідну тисячу», як дізнатися назву вашої територіальної громади для заповнення адресних блоків, як декларувати майно, яке ви взяли в лізинг, чи потрібно декларувати аліменти, та інші. – (https://wiki.nazk.gov.ua/category/deklaruvannya/hiii-dohody-u-tomu-chysli-podarunky/#post4549)

У роз’ясненнях ви також можете знайти як заповнювати змінені чи нові блоки, що з’явилися у формі. Наприклад, НАЗК розповідає, як правильно заповнити блок «Для посвідчення особи за кордоном. Для того, щоб ознайомитися з новими блоками та правилами їх заповнення, ви також можете скористатися Порядком заповнення декларації.

З роз’ясненнями можна ознайомитися в Базі знань НАЗК за посиланням. (https://wiki.nazk.gov.ua/category/deklaruvannya/)

Пам’ятайте: головна мета НАЗК — знаходити реальні порушення, а не притягувати до відповідальності за технічні помилки у деклараціях. Тому звертаємося до декларантів: якщо під час заповнення декларації ви виявите технічні проблеми, які не стосуються грошових виражень — будь ласка, зверніться до НАЗК.

Телефон контакт-центру НАЗК – +38 (044) 200–06–94.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора