A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новомиколаївська сільська військова адміністрація
Скадовського району Херсонської області

Щодо біржових торгів з продажу природного газу власного видобутку для задоволення потреб суб’єктів господарювання.

Дата: 18.01.2022 16:32
Кількість переглядів: 381

Щодо біржових торгів з продажу

природного газу власного видобутку

для задоволення потреб

суб’єктів господарювання

 

З метою сприяння захисту населення від зростання цін на продовольчі товари, що мають істотну соціальну значущість, постановою Кабінету Міністрів України від 12 січня 2022 року № 19 затверджено Порядок організації та проведення біржових торгів з продажу природного газу власного видобутку для задоволення потреб суб’єктів господарювання, основним видом діяльності яких є виробництво продовольчих товарів, що мають істотну соціальну значущість», яка врегульовує питання продажу газовидобувними компаніями 20% природного газу власного виробництва на біржових торгах.

Виробники соціально значущих продовольчих товарів (а саме борошна пшеничного, молока пастеризованого, хліба житньо-пшеничного, яєць курячих, птиці (тушка куряча) і олії соняшникової, матимуть можливість закупити природний газ українського виробництва з обмеженою націнкою.

На період дії карантину, але не довше ніж до 30 квітня 2022 року, для задоволення потреб суб’єктів господарювання - виробників продовольчих товарів, що мають істотну соціальну значущість, встановлено граничний рівень постачальницько-збутової надбавки (постачальницької винагороди) до ціни природного газу власного видобутку (без врахування рентних платежів) на рівні не більше 24 %, а торговельну надбавку за постачання природного газу власного видобутку - на рівні не вище 1 %.

Наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України                  від 05 січня 2022 року №3 затверджено Перелік суб’єктів господарювання, основним видом діяльності яких є, зокрема, виробництво продовольчих товарів, що мають істотну соціальну значимість, а саме борошна пшеничного (КВЕД – 10.61), молока пастеризованого (КВЕД – 10.51), хліба житньо-пшеничного (КВЕД – 10.71), яєць курячих (КВЕД – 01.47), птиці (тушка куряча) (КВЕД – 10.12) і олії соняшникової) (КВЕД – 10.41) (перелік додається). Даний Перелік систематично оновлюватиметься Мінагрополітики відповідно до актуальної інформації поданої профільними асоціаціями виробників та/або подання обласних державних адміністрацій. 

До участі у спеціальних аукціонах будуть допускатися компанії-виробники соціальних продуктів, що входять до вищезазначеного переліку, а також трейдери, які мають укладені договори з даними компаніями.

Відповідний алгоритм передбачає для виробників наступні дії:

1. Бути включеним до вищезазначеного переліку відповідно до наказу Мінагрополітики від 05.01.2022 року №3, що формується за даними з ЄДР та за поданням профільних асоціацій, з якими 31 грудня Міністерство аграрної політики та продовольства України підписало Меморандум.

2. Подати заявку на купівлю природного газу власного видобутку до комітету з нагляду за біржовими торгами з продажу природного газу власного видобутку, створеного Міністерством енергетики України, який здійснює загальне керівництво та контроль за дотриманням умов проведення торгів, аналіз та розгляд заявок споживачів та використання природного газу власного видобутку.

3. Отримати дозвіл від комітету з нагляду для здійснення контролю поданої інформації щодо цільового споживання природного газу, а саме споживання виключно для виробництва товарів - борошна пшеничного, молока пастеризованого, хліба житньо-пшеничного, яєць курячих, птиці (тушка куряча) і олії соняшникової), що мають істотну соціальну значущість.

4. Після отримання допуску від комітету з нагляду, вийти на українську енергетичну біржу для відповідної закупівлі природного газу.

 

УВАГА! Заявки від суб’єктів господарювання на купівлю природного газу на лютий місяць прийматимуться з 13.00 години 17 січня до 18.00 години 19 січня 2022 року на електронні адреси o.sharuga@minagro.gov.ua, Gas.auction@mev.gov.ua. До заявки додати копію існуючого договору купівлі-продажу природного газу з постачальником/трейдером, який вказаний у заявці (форма договору на разі довільна).

 

Для своєчасного надання заявки та відповідних документів на купівлю природного газу власного видобутку до Комітету Міністерства енергетики України з нагляду за біржовими торгами з продажу природного газу власного видобутку, направляємо Вам для ознайомлення та опрацювання відповідний пакет документів (в електронному вигляді). 

 

Додатки до листа Департаменту в електронному вигляді:

  1. Порядок організації та проведення біржових торгів з продажу природного газу власного видобутку для задоволення потреб суб’єктів господарювання, основним видом діяльності яких є виробництво продовольчих товарів, що мають істотну соціальну значущість від 12.01.2022 №19 .

  2. Наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України від 05 січня 2022 року №3 «Про затвердження переліку суб’єктів господарювання, основним видом діяльності яких є, зокрема, виробництво продовольчих товарів, що мають істотну соціальну значимість.

  3. Перелік суб’єктів господарювання, основним видом діяльності яких є, зокрема, виробництво продовольчих товарів, що мають істотну соціальну значимість, затверджений наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 05 січня 2022 року №3. 

  4. Заявка до на купівлю природного газу власного видобутку.

  5. Додаток до Заявки на купівлю природного газу власного видобутку (Інформація про суб’єкта господарювання-споживача природного газу власного видобутку, основним видом діяльності якого є виробництво продовольчих товарів, що мають істотну соціальну значущість ).

  6. Регламент біржових торгів природним газом власного видобутку на товарній біржі – ТОВ «Українська енергетична біржа».

Проєкт примірного Договору купівлі-продажу природного газу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора