Новомиколаївська сільська військова адміністрація
Скадовського району Херсонської області

Зустріч з координаторкою системи ООН в Україні

Дата: 10.12.2022 10:37
Кількість переглядів: 107

Зустрівся з координаторкою системи ООН в Україні Деніз Браун, головою Всесвітньоі Продовольчої Програми ООН в Україні Метью Холлінгворсом та головою Управління з координаціі гуманітарних справ в Україні Сарою Хілдінг. Активно співпрацюємо з командою ООН для забезпечення потреб жителів області.

⏺Від організації та її міжнародних партнерів ЮНІСЕФ, МОМ, УВКБ, ACTED, Heks-Eper вже надійшло 9 конвоїв з гуманітарною допомогою. Херсонці отримали продуктові та гігієнічні набори, теплі речі, ковдри, спальні мішки, матраци, каністри для води, сонячні лампи тощо. 

⏺Від агенції ООН, – Всесвітньої Продовольчої Програми, – більше 50 тис. осіб отримали понад 165 тис. продуктових наборів. В грудні ВПП повністю забезпечить потребу жителів правобережної Херсонщини в продовольчих наборах. 

⏺UNICEF реалізує проєкт із забезпечення жителів Херсонщини питною водою. Населені пункти області отримали 31 генератор для відновлення водопостачання та роботи закладів соцсфери. Також організація передала майже 130 тис. 6 л. пляшок води, гігієнічні набори та набори для знезараження води для 32 тис. жителів області, 5 тис. ковдр та 1,5 тис. комплектів дитячого одягу. 

⏺Крім цього, UNICEF розпочинає проєкт з відновлення систем водопостачання та водовідведення на базі «Херсонводоканалу». У рамках проєкту придбають обладнання та матеріали для підприємства на суму 1,5 млн дол США.

⏺УВКБ ООН через гуманітарну місію “Проліска” забезпечує жителів Херсонщини гігієнічними наборами, теплими речами, ковдрами, спальними мішками, комплектами для відновлення пошкодженого житла. Уже надано 4600 ремкомплектів та 10 тис. кв. м брезенту для області. Також 5 грудня 80 тис. кв. м брезенту розвантажили у Херсоні для ремонту комунальних закладів та приватних осель. Загалом допомогу отримали 22 тисячі жителів 28 населених пунктів Херсонщини.

⏺Один із ключових пріоритетів ООН – доставка до області медикаментів. Лікарські препарати надали для понад 80 тис. осіб. Також ВООЗ доставила для закладів охорони здоровʼя Херсонщини 7 генераторів.

Дякуємо за допомогу!

Ярослав Янушевич / Херcонська ОДА (ОВА)

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора