A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новомиколаївська сільська військова адміністрація
Скадовського району Херсонської області

Продовжуємо працювати, аби повернути нормальне життя на звільнену Херсонщину. Детальніше про те, що зроблено 19 січня

Дата: 20.01.2023 15:16
Кількість переглядів: 108

Продовжуємо працювати, аби повернути нормальне життя на звільнену Херсонщину. Детальніше про те, що зроблено 19 січня👇

⏺Для відновлення світла на Херсонщині працює 35 бригад – це 164 робітники та 59 одиниць техніки. Минулої доби бригади працювали на лініях, що живлять Високопілля, Шевченківку, Борозенське, Любимівку, Нову Кам’янку, Берислав, Херсон, Правдине, Велетенське та Комишани. Енергетики подали напругу до села Твердомедове Бериславського району. Усіх абонентів мають підʼєднати до мережі протягом найближчих двох днів.

⏺За дорученням Херсонської ОВА, над відновленням пошкоджених російськими обстрілами будівель у Херсоні працювали 55 робітників з ХОКАРС, ДСНС, Нацгвардії та КП “Парки Херсона”. Першочергові ремонтні роботи проведено за 12 адресами. Загалом закрито OSB-листами 85 пошкоджених вікон.

⏺Зі звільненої Херсонщини евакуйовано 94 особи, з них 3 – діти та 1 маломобільна людина. Зокрема, потягом до Хмельницького виїхали 28 осіб, автотранспортом евакуйовано 66 людей.

⏺Вибухотехніки Нацполіції обстежили понад 10 гектарів територій, вилучили 172 вибухонебезпечні предмети, знищили – 88. 

⏺Триває видача гуманітарної допомоги жителям Херсонщини. Загалом понад 1,5 тис. жителів звільнених територій отримали допомогу від міжнародних громадських організацій, благодійників та волонтерів. Привезли та безкоштовно роздали людям продуктові набори, хліб, консервацію, готові обіди, питну воду, дитячі подарунки, дитяче харчування, будівельні матеріали для ремонту пошкодженого житла та іншу необхідну продукцію.

⏺У Нововоронцовську тергромаду прибула машина пожежної допомоги з Норвегії. Автівку передали у Нововоронцовський підрозділ ДСНС. Допомогли рятувальникам благодійники із організації Feine Ukraine  - Verein der deutsch-ukrainischen Zusammenarbeit, волонтерка Анна Ремпель та працівники Телебачення Торонто. 

⏺У Херсоні встановили ще три мобільних укриття, які придбали для нашого міста благодійники. Така допомога Херсону стала можливою завдяки реалізації проєкту SafePlace4UA БФ «Юність 2.0».

⏺У Херсоні працює відділ реєстрації актів цивільного стану. Аби оформити документи ОБОВʼЯЗКОВО необхідно попередньо записатися на прийом, зателефонувавши за номером: 066-217-02-76 (Ганна Сергіївна). Запис здійснюється з понеділка по пʼятницю з 10:00 до 13:00. 

Працюємо далі!

🇺🇦 Ярослав Янушевич / Херcонська ОДА (ОВА)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора