A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новомиколаївська сільська військова адміністрація
Скадовського району Херсонської області

Обіцяють соціальні виплати та державні допомоги, а натомість знімають гроші з рахунків.

Дата: 24.01.2023 21:54
Кількість переглядів: 149

Обіцяють соціальні виплати та державні допомоги, а натомість знімають гроші з рахунків. Тільки за одну добу до Поліції Херсонської області звернулось троє херсонців, які позбулися грошей з карток сподіваючись отримати грошову допомогу. 

Поліція Херсонської області повідомила про нові факти шахрайства, а також надала поради як не стати жертвою шахраїв. 

Тож, усі потерпілі знайшли в мережі інтернет оголошення про надання різних соціальних та державних виплат певним категоріям населення. Після того, як люди перейшли за посиланнями та ввели дані своїх банківських карток, шахраї зняли з рахунків усі кошти.

⏹ 57-річна жителька обласного центру в одній з соціальних мереж прочитала повідомлення про надання державної допомоги та пройшла за посиланням для оформлення виплат. Жінка ввела всі дані своєї картки, після чого з її банківського рахунку зникло майже 4 тисячі гривень. 

⏹ Так само вчинила і 19-річна жителька міста. В інтернет-мережі вона перейшла за посиланням на сайт та заповнила всі дані для реєстрації на державну допомогу, після чого з її рахунку зникло 3 тисячі гривень. 

⏹ Ще одна жителька міста в месенджері прочитала повідомлення про надання грошової допомоги пенсіонерам, після чого вирішила зареєструвати свою бабусю. Жінка перейшла за посиланням та ввела дані банківської картки, після чого з рахунку пенсіонерки зникло 8 тисяч гривень. 

⏹ 52 тисячі гривень зникли з рахунків жителя Херсона, який на сумнівному сайті намагався оформити соціальну допомогу. Чоловік ввів пін-коди одразу двох своїх банківських карток, надав пароль та логін від особистого кабінету, після чого залишився без заощаджень.

💢Як не стати жертвою шахраїв:

👉 не можна нікому повідомляти і не вводити на сумнівних сайтах тризначний номер на звороті вашої картки (CVV-код), термін дії картки, коди банків та мобільних операторів, паролі до інтернет-банкінгу, кодове слово банку. Налаштуйте контроль руху коштів (підключіть SMS-інформування, встановіть ліміти на операції);

👉 якщо ви отримали повідомлення про зарахування коштів державної допомоги  та вас просять  перейти за лінком, щоб її отримати, - це шахраї! У жодному разі не переходьте за посиланням. Сповіщення про зарахування коштів надходить тільки від вашого банку і не містить жодних посилань, а лише текстову інформацію;

👉 щоб не потрапити на гачок шахраїв, необхідно бути дуже пильними і ретельно перевіряти всю інформацію. Варто зайти на офіційний сайт установи, яка відповідальна за виплати, та знайти всі можливі дані: чи є взагалі такі види допомоги і яким чином її оформити;

👉 інформацію про програми підтримки від держави завжди публікують офіційні джерела (домен gov.ua). Також відповідні сповіщення з’являються в «Дії».

🛑Закликаємо всіх бути уважними і не переходити за підозрілими посиланнями. А також звертатися до поліції, якщо стали жертвою шахрайства.

Херсон незламний 🇺🇦

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора