A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новомиколаївська сільська військова адміністрація
Скадовського району Херсонської області

Як безпечно зберігати дані

Дата: 18.05.2023 11:03
Кількість переглядів: 58

Як безпечно зберігати дані

  • Зберігайте важливі особисті файли в зашифрованому вигляді або в прихованих папках та альбомах. Для цього:

    • Для пристроїв Samsung: використовуйте секретну папку Knox. До неї можна перенести деякі застосунки, фото та інший контент. 

    • Для усіх пристроїв Android:  Галерея – Альбоми – натисніть та утримуйте необхідний альбом – у додатковому меню оберіть Приховати.

      Або: Галерея – Альбоми – проведіть пальцем по екрану згори донизу – відкриється прихована папка, на яку треба встановити пароль чи графічний ключ.

      Або функція “Друге сховище” (є в деяких Android-пристроях) 

    • Для iPhone, iPad або iPod touch: Фотографії – оберіть фотографію чи відео, які потрібно приховати, – натисніть кнопку Більше – Сховати – підтвердьте.

  • Для обміну інформацією і листування використовуйте шифрування. Для електронної пошти це може бути асиметричне PGP-шифрування, для якого існують спеціальні програми, а для месенджерів – зашифровані чати й повідомлення, що зникають за деякий час. Це забезпечить конфіденційність ваших даних, якщо ваш комп’ютер, телефон або обліковий запис електронної пошти буде зламано. Хакери не зможуть прочитати ваші повідомлення, не маючи ключа шифрування.

  • Зберігайте копії важливих файлів у хмарному сховищі. Наприклад, Dropbox, OneDrive, Google Drive тощо. Звідти ви зможете відновити дані, якщо телефон буде зламаний. Також зробіть резервні копії важливих документів на окремих пристроях або в захищених хмарних сховищах. Коли хакери отримують доступ до пристрою, не завжди можна відновити інформацію.

  • Не зберігайте у пам’яті смартфону інформацію, яка може вам зашкодити в разі окупації та обшуку. Одразу видаляйте такі файли та чати з памʼяті смартфону. А те, що важливо зберегти, попередньо завантажуйте в хмарне сховище.

  • Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора