Новомиколаївська сільська військова адміністрація
Скадовського району Херсонської області

Всеукраїнська кампанія «16 днів проти насильства»: телефони допомоги

Дата: 29.11.2023 00:23
Кількість переглядів: 109

Якщо Ви зазнали будь-якого з видів домашнього насильства або розумієте, що існує загроза його скоєння, радимо дотримуватись двох простих правил:

1) НЕ МОВЧАТИ - розповісти друзям, знайомим, сусідам або родичам про такі факти та тримати постійний контакт із довіреною особою (повідомляти їй чи все гаразд);

2) ДІЯТИ - повідомити поліцію про такі факти; звернутись за психологічною,  правовою та іншою допомогою; шукати альтернативне безпечне житло (ним може стати спеціальний притулок).

Для виклику поліції необхідно телефонувати за номером 102. При виклику екіпажу патрульної поліції можна зазначити, що вам потрібен саме екіпаж «ПОЛІНА» (поліція проти домашнього насильства).

Міністерство внутрішніх справ запустило чат-бота з протидії домашньому насильству в додатку Telegram. Щоб приєднатися до чат-боту, потрібно увійти у додаток і в пошуку вказати @police_helpbotЗа його допомогою можна викликати поліцію та швидку, зв’язатися зі спеціалістами безоплатної правової допомоги, отримати загальну інформацію та контакти інших служб.

Корисні контакти з питань протидії «домашнього насильства»:

  • Національна «гаряча лінія» з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації - 0 800 500 335 або 116 123 (короткий номер з мобільного)
  • Національна дитяча «гаряча лінія» -  0 800 500 225 або 116 111 (для дзвінків з мобільного)
  • Гаряча лінія з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей (урядовий кол-центр) - 15-47
  • Єдиний номер системи безоплатної правової допомоги - 0 800 213 103

Зателефонувавши на будь-який з цих номерів, можна отримати психосоціальну і юридичну підтримку та консультацію щодо подальших дій.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора