Новомиколаївська сільська військова адміністрація
Скадовського району Херсонської області

Якби так всі зробили, то напевне ця війна швидко закінчилась би

Дата: 17.01.2024 22:23
Кількість переглядів: 163

Фото без опису

Виїхав з окупованої Херсонщини через рф, підписав контракт з ДШВ та знищує ворога під Кліщіївкою: історія гранатометника 80-ї Галицької бригади

Олег - гранатометник та оператор протитанкових ракетних комплексів 80-ї окремої десантно-штурмової бригади. Зараз він відважно мінусує російську піхоту та легкоброньовану техніку з АГС-17 під Бахмутом. А ще минулої зими він вивозив рідних з окупованого Скадовська та пробирався на підконтрольну Україні територію через ворожі блокпости. Шлях пролягав через Крим та територію рф з вигаданою “легендою” та сильною мотивацією - служити в Збройних Силах України та виганяти російські окупаційні війська з нашої землі.

“Я прожив в окупації півроку. Росіяни - це окупанти. Відношення в них до людей погане. Усе, що їм треба - це наша територія та наші ресурси. Ми їм, як нація, абсолютно не потрібні, тому вони хочуть нас всіх знищити. Були конфлікти з загарбниками, багаторазові перевірки та запитання: чому я не воюю на їхній стороні? Я був мисливцем та мав зброю. Вони прийшли до мене та з погрозами забрали рушниці, мисливські рюкзаки, колекцію ножів. Я спостерігав, як в мене все крадуть, і нічого зробити не міг. Роздягали наголо на блокпостах, перевіряли татуювання, потертості на плечах та спині, які видають військового, питали, чи я не диверсант.

Першочергово я вивіз свою сім'ю: батьків, дітей та родичів. Коли виїжджав сам, вже не було пунктів пропуску, через які можна було виїхати в Україну. Через Херсон - також неможливо, бо міст був зруйнований. Єдиний вихід - їхати через тимчасово окупований півострів Крим та території РФ, що я і зробив. Моя легенда базувалась на тому, що я їду на працю в Польщу. Я пройшов перевірку ФСБ на території країни-агресора. Вони мені повірили. П’ять діб тривала моя “мандрівка”: Крим, Керченський міст, Краснодар, Москва, Латвія, Польща, Львів. Так я потрапив до Львова і наступного дня пішов у військкомат. Я пройшов також перевірку СБУ і, таким чином я зараз тут виконую бойові завдання по захисту України від ворогів.

Я радий, що більше року воюю в ЗСУ проти окупантів. Я виїхав, бо для мене це принципове питання. Росіяни “віджали” мій бізнес та мій дім. Іншого виходу, як помститися, в мене немає. Мотивація - захистити свій будинок, свою сім'ю, свою рідну землю та вигнати окупантів з рідної неньки. Поповнити ряди Збройних Сил України - мав би будь-який чоловік на території України. Якби так всі зробили, то напевне ця війна швидко закінчилась би”, - каже військовослужбовець ДШВ.

Зараз він виконує бойові завдання у районі Кліщіївки під Бахмутом та щоразу долає по 8 кілометрів пішки, щоб дійти та вийти з позиції. Техніка не має змоги туди заїхати та забрати наших поранених й підвезти БК, тому бійці все заносять на своїх плечах. Олег кожного дня зіштовхується з масивними обстрілами та загрозою FPV-дронів та авіанальотів. Попри це він відважно та ефективно продовжує виганяти російських окупантів з української землі.

ДШВ - Завжди Перші!🦾

Слава Україні!🇺🇦

🎥Служба зв’язків з громадськістю 80-ї окремої десантно-штурмової Галицької бригади ДШВ ЗС України

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора