Новомиколаївська сільська військова адміністрація
Скадовського району Херсонської області

Примусове громадянство - грубе порушення прав українських дітей

Дата: 18.01.2024 02:42
Кількість переглядів: 62

Фото без опису

Недавній указ російської федерації щодо можливості надання громадянства дітям-сиротам та дітям, позбавлених батьківського піклування є ще одним прикладом злочинів, вчинених країною-терористом проти України.

🛑 Одна з ключових проблем – незаконна депортація цих дітей, яка порушує основні права людини і міжнародні норми. Використання громадянства як інструменту для правової відокремленості українських дітей від національності та етносу суперечить не лише законодавству України і міжнародному праву, але й правам дітей, які є громадянами України та були примусово переміщені на територію держави-агресора під час повномасштабного вторгнення.

❗ Примусове громадянство – ознака геноциду, оскільки такі дії спрямовані на утискання, руйнування ідентичності або використання їх у репресивних цілях. Важливо підкреслити, що всі діти, які були примусово переміщені з території нашої країни, залишаються громадянами України.

🙌 Національна соціальна сервісна служба разом з Офіс Омбудсмана України вживає всіх необхідних заходів для повернення та забезпечення найкращих інтересів українських дітей.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора