A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новомиколаївська сільська військова адміністрація
Скадовського району Херсонської області

Відновлення Криму

Дата: 15.03.2024 08:31
Кількість переглядів: 39

Фото без опису

01. Тема Криму та його деокупації після 2019 року, за ініціативи Президента України Володимира Зеленського, почала активно відпрацьовуватися на рівні державних органів та закріпилась завдяки затвердженій Стратегії деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій АР Крим та м. Севастополя.

02. Відновлення Криму є складовою програми повоєнної відбудови України та включатиме енергетичну незалежність, розвиток малого та середнього підприємництва із дотриманням принципів GESI (Gender Equality and Social Inclusion), перелаштування виробничого сектору економіки за сучасними екологічними та кліматичними стандартами.

03. Відбудова Криму після деокупації здійснюватиметься за принципом “відбудувати краще, ніж було” (“build back better”).

04. Україна прагне сприяти розвитку ділового середовища та інвестиційного клімату в Криму, щоб забезпечити стале економічне зростання та добробут.

05. Після деокупації Крим перетвориться на економічно привабливий регіон, що передбачатиме залучення міжнародних інвестицій.

06. Пріоритетним є відновлення морських перевезень і морської економіки в Азово-Чорноморському регіоні.

07. Деокупований Крим – це, зокрема, сучасний цілорічний курорт, в основі якого не ресурсна експлуатація, а повага до культури корінних народів та збереження унікальної природи.

08. За дорученням Президента України Володимира Зеленського на базі Представництва Президента України в АР Крим спеціальна робоча група розробила пропозиції щодо першочергових кроків держави після деокупації Криму, які дозволять реалізувати реінтеграцію та стабільний розвиток території півострова і його жителів.

09. Концепція реінтеграції Криму охоплює широкий спектр питань: відновлення публічної влади, притягнення до відповідальності за злочини окупації, верифікацію окупаційних документів і рішень окупаційних судів, захист права
власності, гуманітарну політику й демілітаризацію тощо.

10. Відновлення української влади в Криму означає повернення до гідності, демократії та рівності перед законом.

11. Як країна-кандидат в члени ЄС, Україна послідовно впроваджує реформи, які сприяють гідному соціально-економічному життю громадян, стабільності та розвитку усіх регіонів.

12. Україна прагне побудувати європейську Україну разом з Кримом, адже це забезпечення спільної безпеки, відновлення справедливості та стабільність для всіх нас.

13. Україна забезпечить поетапне відновлення демократичних інституцій.

14. Україна вже формує кадровий резерв для функціонування українських державних органів та інституцій, які запрацюють одразу після деокупації Криму.

15. Інтеграція та відновлення Криму відбуватиметься із залученням інвестицій, в тому числі міжнародних, застосуванням екологічних підходів до відновлення, розвитку логістики з європейськими країнами. Це нові можливості для стабільного розвитку та зростання, яких у Криму досі не було. Це шанс на стабільність та право.

16. Поки в окупованому Криму впроваджувалося російське безправʼя та надмірна централізація, в Україні відбулися істотні зміни, зокрема реформа децентралізації. Сьогодні будь-яка громада в Україні має достатньо повноважень та можливостей для місцевого розвитку.

17. Необхідно забезпечити повернення пам’яток культури та історії (фондових колекцій музеїв, архівів і бібліотек), які окупанти незаконно вивезли на територію рф.

18. Після деокупації усі пам’ятки історії та культури, які зазнали руйнування, будуть реставровані та захищені. А також відбудеться повернення в музеї, архіви і бібліотеки материкової України викрадених і вивезених до Криму колекцій.

19. Після перемоги України росія повинна виплатити репарації на відновлення України, зокрема й Криму. Відшкодування рф будуть спрямовані на відбудову України, відновлення порушених прав постраждалих від агресії та
відшкодування збитків.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора