A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новомиколаївська сільська військова адміністрація
Скадовського району Херсонської області

Повага до різноманіття: гарантування та дотримання прав корінних народів України та національних меншин

Дата: 12.04.2024 08:41
Кількість переглядів: 37

Фото без опису

01. У вільному Криму буде відновлено історичну справедливість, зокрема права та свободи корінних народів України, що потерпали та потерпають від колоніальної політики рф.

02. Український Крим – відновлення реальної історії, історичної памʼяті без нашарувань російської імперської пропаганди та викривлення історичної правди.

03. Деколонізаційні прагнення мають потенціал для консолідації кримської спільноти довкола ідеї відновлення справедливості та розбудови кращого майбутнього.

04. Крим – єдиний регіон України, який є історичною домівкою одразу для трьох корінних народів: кримських татар, караїмів та кримчаків. Тож ми маємо будувати майбутнє Криму як цілісну мозаїку різноманітних культур і як місце, де корінні народи почуватимуть себе дійсно вдома.

05. Крим після деокупації знову стане місцем мирного співіснування людей різних етносів та конфесій, поглядів і переконань.

06. Українська держава гарантує підтримку, збереження та розвиток національної, культурної, мовної та релігійної самобутності корінних народів України та національних спільнот.

07. Кримськотатарська мова та культура – невіддільна частина культурної спадщини України, яку ми прагнемо берегти та розвивати.

08. Представники корінних народів залучатимуться до прийняття рішень щодо відновлення Криму, а також до діяльності органів публічної влади на деокупованій території.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора