Новомиколаївська сільська військова адміністрація
Скадовського району Херсонської області

Ліга лідерів місцевого самоврядування: Роль і місце місцевого самоврядування в процесі вступу України до ЄС

Дата: 06.03.2024 10:40
Кількість переглядів: 221

Фото без опису

З 26 лютого по 1 березня 2024 року начальник Новомиколаївської СВА Євгенія Глєбова прийняла участь у першому блоці навчання за Програмою “U-LEAD з Європою” Ліга лідерів місцевого самоврядування в  м. Київ.

Україна завжди прагнула впроваджувати європейські цінності і докладає значних зусиль для прискорення євроінтеграції, розвитку місцевого самоврядування та підвищення спроможності муніципалітетів. Саме тому Програма U-LEAD з Європою” започаткувала нову ініціативу - Лігу лідерів місцевого самоврядування. Ініціатива спрямована на навчання та розвиток лідерів місцевого самоврядування для забезпечення високого рівня представництва муніципалітетів на європейській арені.

Метою ініціативи є формування у представників/лідерів органів місцевого самоврядування розуміння ролі органів місцевого самоврядування в процесі європейської інтеграції, розвиток навичок та вмінь висловлюватись з питань місцевого самоврядування, його стану, потреб та викликів, а також представляти українське місцеве самоврядування на європейській арені.

Короткостроковим результатом ініціативи буде делегування спікерів для участі у міжнародних заходах, присвячених відновленню України.       Довгостроковим результатом є створення самоорганізованої, вмотивованої спільноти лідерів місцевого самоврядування, яка акумулює ідеї, шукає відповіді на актуальні виклики, активно обмінюється знаннями та досвідом. 25 учасників ініціативи – голови громад, голови місцевих військових адміністрацій 24 областей України.  Учасники відібрані командою «U-LEAD з Європою» за певними критеріями, включаючи досвід, комунікативні навички та добру репутацію.  Парнером ініціативи у 2024 році стала «1+1 Media School».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора