Новомиколаївська сільська військова адміністрація
Скадовського району Херсонської області

Здобувачі освіти Новомиколаївського ліцею Новомиколаївської ТГ взяли участь у конкурсі малюнків, стіннівок до 210-ої річниці від Дня народження Т.Г.Шевченка «Тарасові думки будуть жити віки!»

Дата: 06.03.2024 14:50
Кількість переглядів: 71

Фото без опису

Тарас Григорович був не тільки відомим поетом, а й талановитим художником –  він створив понад 1300 картин, до нашого часу збереглося приблизно 835 його художніх робіт. В умовах сьогодення вірші та твори Тараса Григоровича актуальні, як ніколи раніше!
Кобзар -  один з найбільш виразних майстрів пензля, відомих ще з сивої давнини. Так і не здобувши повної освіти за фахом, він, все ж займає визначне місце в історичному та сучасному образотворчому мистецтві. Картини Шевченка - гордість українських та світових музеїв.
Обдарований хлопчик, майбутній величний поет - ще змалку відчув потяг до малювання. Була під рукою крейда - вже радість, як не було -  малював вуглинкою. Малював повсюди - в батьківській хаті, чи надворі, будучи вдома, чи запрошеним у гості.
Багато довелося  пройти на дорозі оволодіння пензлем - та Тарас пройшов - навчання в дяка, в маляра, в омріяній академії мистецтв та ін.
Йому пощастило - знався з найвідомішими художниками та митцями того часу - серед них  і таке прізвище як Брюллов.
На жаль, не всі малюнки митця дійшли до нас через роки. Але, рисунки Шевченка дотепер вражають реалізмом, та виконанням. Серед його робіт - "Погруддя жінки", "Катерина", альбом "Живописна Україна".
Здобувачі освіти Новомиколаївського ліцею Новомиколаївської ТГ взяли участь у конкурсі малюнків, стіннівок до 210-ої річниці від Дня народження Т.Г.Шевченка «Тарасові думки будуть жити віки!». 
Основна мета конкурсу – створення умов для духовного і культурного розвитку дітей, розкриття творчого потенціалу, знайомство учасників з багатою творчою спадщиною Тараса Шевченка, виховання художньо-естетичних смаків, сприяння збереженню національного мистецтва серед дітей та молоді.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора