Новомиколаївська сільська військова адміністрація
Скадовського району Херсонської області

Підсумки проведення Шевченківського тижня

Дата: 08.03.2024 15:28
Кількість переглядів: 117

Фото без опису

  З метою гідного відзначення 210-ї річниці з Дня народження великого поета і мислителя, підтримки заходів із вивчення й популяризації спадщини Великого Кобзаря в нашому ліцеї було заплановано ряд заходів для здобувачів освіти. 
  Тиждень розпочався із заочного екскурсу «Стежками Великого Кобзаря».  Потім учні ознайомилися зі спадщиною Шевченка як художника й показали свої здібності в малюванні до творів поета. 
  Марафон поезії «І лине над землею  могутнє слово поета» виявив талановитих декламаторів улюблених поезій Тараса Шевченка. У літературному «Кобзартесті» діти  показали високі знання з творчості та життєвого шляху талановитого генія українського народу.
  Поєднуючи історичні культурні досягнення із сучасними інноваціями, сьогодні ми інтегруємо творчі здобутки українського поета та художника Тараса Шевченка у світ цифрових технологій.  Здобувачі освіти Кушнаренко Марія (7 клас) і Киця Ярослав (11 клас) працювали зі штучним інтелектом АІ. Результатом стало втілення постаті Тараса Шевченка в цифровому просторі за допомогою штучного інтелекту. 
  Минуло багато років з дня народження Т.Г. Шевченка, але й сьогодні, як живий, говорить він зі своїми нащадками. Його слово, міцне і ніжне, могутнє і полум’яне,  живе між нами і вічно буде жити у наших серцях.  
  Як весняні води могутнього Дніпра, нехай лине вічно жива в народі слава Великого Кобзаря. Бо він – це наша душа, наша мудрість, це наша слава – безсмертний геній великого народу.

Фото без опису

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора