Новомиколаївська сільська військова адміністрація
Скадовського району Херсонської області

Наші малюки працюють залюбки! Різновікова  група

Дата: 22.03.2024 14:30
Кількість переглядів: 40

Фото без опису

 Різновікова  група (вихователь Баранова І.О.)

В понеділок 18.03. 2024 року було проведено Zoom заняття з розвитку мовлення на тему «Моя Батьківщина - Україна». На занятті діти були активні, відповідали на питання, проявляли інтерес та цікавість.  На занятті було проведено мовленнєві ігри: «Яка Україна?», «Чи належить це до України?». 

19.03.2024 року діти   разом з батьками виготовили аплікацію на тему: «Україна у серці».

Метою заняття було продовжувати вчити дитину працювати з кольоровим папером та клеєм, розвивати просторові уявлення при формуванні композиції. Виховувати любов до Батьківщини, інтерес до мистецтва. Основи патріотизму закладаються в родині, тому до освітнього процесу вихователь активно залучає  батьків вихованців, аби допомогти дітям трансформувати зовнішнє у внутрішнє, засвоїти патріотичні ідеї як частину власного світогляду.

Відео 👉 Україна у серці

20.03.2024 року. Конструювання. Тема заняття: «Квітка у горщику».      

Сенсорний розвиток дитини раннього віку є одним із ключових моментів у вихованні повноцінної мовленнєвої особистості. Малюк може дізнатися і відкрити багато цікавих речей за допомогою дотиків: визначити ознаки і властивості предмета – його розміри, форми, структуру, температуру, вагу. За допомогою відчуттів відкривається також чарівний світ кольору, запаху, смаку, звуків. Дитина, маніпулюючи предметами, вчиться узагальнювати і порівнювати, проводити паралелі та робити висновки.

  Щоб  збагачувати і розкривати сенсорний досвід дитини, існує безліч методів, прийомів, форм роботи. Дидактичні ігри з використанням побутового матеріалу, зокрема кришок від пластикових пляшок, допомагають розвинути не тільки сенсорну сферу малюків, а й дрібну моторику, яка позитивно впливає на формування мовлення дитини. 

 Для виконання завдання були запропоновані кришечки з пляшок, але батьки проявили креативність та використали матеріали які були в дома.

Четвер 21. 03. 2024 року проведено Zoom заняття з логіко-математичного розвитку. Тема заняття: «Прямий та зворотній рахунок в межах 5. Повторення геометричних фігур».

Метою якого було вдосконалення навичок рахування, закріплення знань про геометричні фігури: круг, квадрат та трикутник, диференціація фігур за розміром: великий, малий.

Малювання на тему: «Курочка з курчатками» з використанням нетрадиційної техніки малювання долоньками та пальчиками.

Нетрадиційне малювання сприяє розвитку творчості та уяви. Дітям дуже подобається малювати для них це своєрідна гра.  Вони з великим інтересом осягають тонкощі мистецтва.

П’ятниця  22.03.2024 року.

Проведено заняття для середньої групи з народознавства.

Тема : «Народні символи України». Завданням якого було переглянути відео на Ютуб каналі, пограти в дидактичну гру, та виконати творче завдання намалювати калину пальчиками.

Відео 👉 Вірш про котика

Фото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора