A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новомиколаївська сільська військова адміністрація
Скадовського району Херсонської області

Щоб дитинство було щасливим

Дата: 12.04.2024 15:40
Кількість переглядів: 13

Фото без опису

З  метою здійснення інформаційної підтримки психологічного супроводу освітнього процесу в ЗДО практичним психологом Петровською О.М. в період з 08.04 по 12.04. 2024 р. запропоновано матеріали для вихованців , батьків, педагогів з надання психологічної допомоги в екстрених та кризових ситуаціях: “Поради для батьків, як підтримати дитину під час війни”, ігри для зняття стресу в дітей "Намалюй пташку".
Мета гри – подарувати радість  іншим та нагадати про те, що щастя криється в простих і буденних речах.

Гра «Спробуй повтори» покращує пам’ять, самоконтроль поведінки, підвищує концентрацію уваги, впливає на формування просторових орієнтацій, підвищує впевненість у своїх силах.
Для розвитку зорово-просторового орієнтування, уваги, дрібної моторики Олена Миколаївна провела гру- «Складання фігур».
     Онлайн – заняття  для всіх вікових  груп на тему: «Подорож до країни настрою» сприяло  створювенню емоційного комфорту, формуванню у дітей здатності розуміти свій емоційний стан,  виховувало  доброзичливе ставлення до інших.
      Важливим напрямком роботи психолога є профілактично –просвітницька діяльність.   Інформаційна хвилинка "Чому виникає м’язова напруга? та вправа "Черепашка" вчить дітей  швидко справлятися з психоемоційним та м'язовим  напруженням.

Протягом тижня (08.04. - 12.04.2024) в старшій групі здійснювались різноманітні види діяльності: художня, мовленнєва, ігрова, індивідуальна робота. Під час занять використовувалися різні методи та прийоми роботи: показ, пояснення, бесіда, заохочення.
Під час занять діти сповнені позитивними емоціями, виявляють інтерес, розвивають мислення, пам'ять, мовлення.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора