Новомиколаївська сільська військова адміністрація
Скадовського району Херсонської області

Україна – моя Вишиванка

Дата: 16.05.2024 15:05
Кількість переглядів: 70

Фото без опису

Щоб розширити знання дітей про особливості вишитої сорочки, її значущість, прищепити любов до українських традицій, гордість за духовне багатство своєї країни, 16 травня у нашому садочку Всесвітній День вишиванки був організований під гаслом: «Україна – моя Вишиванка».
       У старшій групі проведено тематичне заняття " Одягни вишиванку красиву - свого тіла й душі оберіг"; проведено роботу на розвиток творчих здібностей: виготовляли аплікацію "Вишиваночка моя" та малювали "Сорочки-вишиванки". Незважаючи на свій ще незначний вік, дітки створювали вишиванки, наносили візерунки на паперову сорочечку, створювали зображення калини та винограду. Роботи  відрізнялися різними техніками виконання – пальчиками, пензликами, малювали фарбами, олівцями, створювали вишивані сорочки за допомогою аплікації. Відео-презентація «Візерунки для вишиванки» ознайомила дітей та батьків з традиційним одягом українців.
       В різновіковій групі до Дня вишиванки було проведено онлайн заняття  «Дітям про вишиванку». Діти грали в онлайн гру «Вишиванка», в якій треба було знайти половинки вишиванки ти зʼєднати їх. 
       Такий захід допомагає формувати у вихованців почуття прекрасного, виховує в душі маленьких українців тільки найкращі почуття, наповнює споконвічною силою українського народу.

День Вишиванки

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора