Новомиколаївська сільська військова адміністрація
Скадовського району Херсонської області

Тема тижня «Тварини - наші друзі»

Дата: 25.05.2024 09:10
Кількість переглядів: 65

Фото без опису

Тема тижня «Тварини - наші друзі»

В період з 20.05. по 24.05. 2024 року діти активно пізнавали інформацію про тваринок та догляд за ними.

На Zoom занятті 20 травня вихованці складали розповідь про домашнього улюбленця та грали в дидактичну гру «Відгадай хто так говорить?».

На заняттях із ХПМ та конструювання дітки ліпили  жабеня, малювали пухнастого котика за допомогою виделки, конструювали з паперу милого зайчика.

23 травня на Zoom занятті вивчали поняття товстий та тонкий, порівнюючи різних звіряток.

Молодшій підгрупі на занятті з сенсорного розвитку була запропонована дидактична гра "Який на смак", мета якої вчити дітей давати зв’язну відповідь на запитання вихователя, Навчати порівнювати за кольором та смаком. Збагачувати словниковий запас.Протягом тижня діти вчили вірші про тваринок, та займалися фізичною активністю з псом Патроном.

 

За період з 20.05 - 24.05 в старшій групі  було проведено різноманітні заняття, які сприяли розвитку творчих, розумових здібностей дітей: малювання(нетрадиційні техніки), аплікація, логіко-математичний розвиток, читання, підготовка руки до письма. В ході цих занять діти показали свої знання та вміння, свою креативність та індивідуальність. А головне отримали масу задоволення від проробленої роботи та гарних результатів.

Фото без описуФото без опису

Відповідно до плану роботи закладу дошкільної освіти психологом Петровською О.М.    заходи:
20.05
У понеділок з малятами провели дидактичну гру "Хто що їсть?"
Мета: розвивати мислення, увагу, пам'ять, мовлення та спостережливість.
21.05 
Діткам запропоновано виконати завдання для розвитку логічного мислення. Виконуючи завдання, дитина тренує логічне мислення, вміння здійснювати послідовні розумові дії, аналізувати, порівнювати, цілеспрямовано думати.
22.05
Було проведено онлайн заняття в zoom "Я та інші", метою якого  було створення позитивної атмосфери в групі, розвиток навичок групової взаємодії та спілкування, доброзичливого ставлення до інших та позитивного самосприйняття.
23.05
Відбулось профілактичне заняття "Психологічні ігри для зняття агресії"
Агресія має інстинктивну природу і властива кожному з нас. Її основна мета – самозахист і забезпечення умов для виживання. Поступово, засвоюючи соціальний досвід в родині, дошкільному закладі, в школі, у дитини формується здатність до цивілізованого проживання агресивних проявів.
Дорослим не варто привчати дітей приховувати, стримувати прояви агресії, так як це природна реакція, заборона на вираження якої може призводити до проявів аутоагресії (шкода наноситься власному тілу), психосоматичних розладів, деструктивних форм поведінки.

Психологічні ігри для зняття агресії дитини

Фото без опису24.05
З метою підвищення рівня стресостійкості для батьків та вихователів проведено консультацію «Виникнення тривожності у дітей та профілактика страхів».

ЗДО ( ясла - садок) «Золотий ключик» Новомиколаївської с/р Скадовського району Херсонської області

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора