Новомиколаївська сільська військова адміністрація
Скадовського району Херсонської області

Рекомендації для проведення уроків з ментального здоров’я – «уроків стійкості»

Дата: 31.05.2024 10:55
Кількість переглядів: 60

Фото без опису

Для того аби навчити підлітків піклуватися про власне ментальне здоров’я Всеукраїнська програма ментального здоров’я «Ти як?» за підтримки Міністерство освіти і науки України розробили рекомендації для проведення уроків з ментального здоров’я – «уроків стійкості» - у закладах загальної середньої (7-11 класи) та професійної (професійно-технічної) освіти.

Це серія із п’яти тематичних уроків, які проводяться щодня протягом навчального тижня і мають на меті навчити учнів розпізнавати свої емоції та пояснити, що слід підліткам робити, якщо вони не можуть впоратися з ними самостійно. Під час уроків також учні будуть опановувати вправи та техніки самодопомоги.

Смисловим центром цих уроків буде анімований комікс для підлітків «Ден і Рора проти корпорації С». Глядачі разом із головними героями коміксу будуть не тільки переживати карколомні пригоди, але і вчитися, як підтримувати один одного і опановувати техніки самодопомоги.

Переглянути усі серії коміксу можна за посиланням: https://www.youtube.com/playlist...

Це по суті навчальний продукт, який використовує розважальну та інтригуючу форму, щоб органічно, у нементорський спосіб представити вправи, які мають знати підлітки, щоб якісно турбуватися про своє ментальне здоров'я.

Навчіть своїх дітей цим нескладним вправам. В свою чергу, освітяни отримують інструменти для піклування про ментальне здоровʼя дітей, які вони можуть використовувати у своїй подальшій роботі. Уроки можуть бути проведені класними керівниками або іншими педагогічними працівниками (за бажанням) та практичними психологами/соціальними педагогами.

«Уроки стійкості» проводяться в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» – ініціативи першої леді Олени Зеленської, за підтримки Міністерства освіти і науки України, в межах «Місяця обізнаності про ментальне здоров’я», що відзначається в травні.

Комікс створений Координаційним центром з психічного здоров’я КМУ у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» – ініціативи першої леді Олени Зеленської – за підтримки агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в межах проєкту «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я», який втілює організація Пакт.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора