Новомиколаївська сільська військова адміністрація
Скадовського району Херсонської області

Що таке дитяча праця та експлуатація?

Дата: 30.05.2024 16:50
Кількість переглядів: 35

Фото без опису

Діти відносяться до групи ризику торгівлі людьми, оскільки вони є найуразливішими, які не здатні усвідомлювати свої дії (бездіяльність) або керувати ними, приймати за своєю волею самостійні рішення, чинити опір насильницьким чи іншим незаконним діям, тому найчастіше саме діти потрапляють у рабства.

Що таке дитяча праця та експлуатація?

Дитяча праця – оплачувана і неоплачувана робота та діяльність ( в тому числі послуги), що в психологічному, фізичному, соціальному або моральному планах пов’язані з небезпекою чи заподіянням шкоди дитині. Дитяча праця- це праця, яка є шкідливою та небезпечною для дітей і є забороненою міжнародним і національним законодавством.

Експлуатація дітей включає: залучення дитини в протиправну або злочинну діяльність ( в тому числі в торгівлю чи виробництво наркотиків та жебракування); використання дітей у збройних конфліктах; роботу, яка за своїм характером чи умовами праці може нанести шкоду здоров’ю чи безпеці дітей відповідно з визначенням національного законодавства; найм або залучення до роботи дитини, яка не досягла відповідного мінімального віку для прийому на таку роботу, інші форми експлуатації і незаконне усиновлення.

Також звертаємо увагу, що працює «гаряча лінія з протидії експлуатації» 527 безкоштовно та конфіденційно щодня 8:00–20:00

 

Південне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора