Новомиколаївська сільська військова адміністрація
Скадовського району Херсонської області

Вшановуючи сьогодні пам'ять дітей, які загинули внаслідок збройної агресії рф проти України, ми також згадаємо тих, хто опинився на окупованих територіях або був примусово переміщений

Дата: 04.06.2024 08:20
Кількість переглядів: 35

Фото без опису

На жаль, війна триває, кожен день гинуть люди, і найстрашнішими, жахливими і болісними є втрати серед дітей

Вшановуючи сьогодні пам'ять дітей, які загинули внаслідок збройної агресії рф проти України, ми також згадаємо тих, хто опинився на окупованих територіях або був примусово переміщений.

🔻 Ці діти стають жертвами політичної індоктринації, адже відбувається мілітаризація їхньої освіти, примусова русифікація та нав'язування російського громадянства.

🔻 Відбувається пропаганда служби у збройних силах рф та нав'язування російських політичних ідеологічних наративів, що в сукупності є порушенням не лише Конвенції ООН про права дитини, але і міжнародного гуманітарного права.

🔻 Кожен новий день українським дітям в рф змінюють ідентичність і змушують любити росію, змушують забути Батьківщину, мову, рідних і себе.

ℹ️ Міжнародна коаліція за повернення українських дітей фокусується на виявленні місць перебування незаконно депортованих і примусово переміщених юних українців. А також – на сприянні їх возз’єднанню з рідними або розміщенню в сімейних формах виховання, наданні необхідної реабілітаційної допомоги після повернення тощо.

📌 Якщо ваша дитина зникла, і ви як законний її представник не знаєте її місця перебування ➡️ обов’язково повідомте про цей факт Національну поліцію України за номером 📲 102.

📌 Якщо ж Ви переконані, що дитину депортували на рф чи вона перебуває на ТОТ, то окрім поліції ➡️ варто повідомити й Офіс Омбудсмана:

▶️ гаряча лінія 📲 0 800 50 17 20 — у межах України;

▶️ для дзвінків з-за кордону 📞 044 299 74 08;

▶️ електронна адреса 📧 hotline@ombudsman.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора