Новомиколаївська сільська військова адміністрація
Скадовського району Херсонської області

11-12 червня Німеччина та Україна спільно провели Конференцію Ukraine Recovery Conference URC 2024 в Берліні під слоганом: Об'єднані у захисті. Об'єднані у відновленні. Сильніші разом

Дата: 13.06.2024 10:39
Кількість переглядів: 31

Фото без опису

Хочу поділитись враженнями від цього без перебільшення грандіозного заходу.

Відкрили URC 2024 перші особи обох держав: Генеральний Канцлер Німеччини Олаф Шольц, Президент України Володимир Зеленський, президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн. Виступи були дуже сильними і однозначними у підтримці України та засудженні агресора, партнери твердо заявили про подальшу підтримку нашої держави у справедливій боротьбі за справедливий мир. Президент розповів про критичну ситуацію в енергетичному секторі та необхідність швидких дій зараз у підготовці до зимового періоду, закликав згуртуватись та надати таку необхідну допомогу Україні, подякував за надані системи ППО та за майбутні поставки зброї, які готові надати нам партнери.

Конференція складалась з багатьох дискусійних панелей та великої виставки стендів українського та німецького бізнесу, асоціацій та організацій ОМС, а також були представлені ряд громад України, які були майданчиками для спілкування, започаткування співпраці між різними інституціями.

Особисто для мене важливо було почути меседж німецьких партнерів про необхідність знайти малим громадам України дружній муніципалітет в Європі, була поставлена амбітна ціль до наступної URC 2025, яка пройде в Італії, знайти для 1000 громад України партнера для обміну досвідом, для ефективної співпраці та успішної інтеграції в Європейську родину.

Важливо, що голоси малих громад такі ж важливі як і великих громад, адже лише всі разом ми сильні!

На прохання Міністерства економіки Німеччини разом з лідерами з інших регіонів України дала інтервʼю щодо викликів сьогодення для тимчасово окупованої Новомиколаївської ТГ, підготовки до деокупації та важливості міжнародного партнерства на рівні громад вже зараз оскільки це забезпечить нам підтримку, солідарність та інструменти для виживання та майбутнього відновлення. Звʼязки з європейськими громадами можуть полегшити нам процес реінтеграції та євроінтеграції, а також стати нашим голосом у Європі.

Мала за честь бути тут разом з колегами з усіх регіонів України завдяки Програмі ULEAD з Європою / ULEAD with Europe Ліга лідерів місцевого самоврядування, яка навчала нас комунікаційній стратегії, дала дуже багато знань про Євросоюз,тут ми познайомились один з одним і навіть започаткували спільні проєкти та мали честь спілкуватись і навчатись у поважних експертів. Таке навчання дуже необхідне новим українським лідерам, бо наше майбутнє разом з цивілізованими демократичними країнами у Європейському Союзі. Все буде УКРАЇНА!🇺🇦🇺🇦🇺🇦

Начальник сільської

військової адміністрації                                                  Євгенія ГЛЄБОВА

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора