Новомиколаївська сільська військова адміністрація
Скадовського району Херсонської області

Попередження про надзвичайну спеку в Херсонській області

Дата: 08.07.2024 10:28
Кількість переглядів: 28

Фото без опису

За оперативною інформацією Херсонського обласного центру з гідрометеорології в період з 08 по 15 липня 2024 року на території Херсонської області очікується надзвичайна спека – 40-42 градусів Цельсія (ІІІ рівень небезпечності – червоний).

Такі погодні умови можуть привести до погіршення самопочуття людей, ускладнення роботи служб комунального господарства, енергетичних підприємств.

Шановні громадяни! Будьте обережними, максимально обмежте час перебування безпосередньо під прямими променями сонця, на голову одягайте головний убір або пов’язуйте світлу хустину. Це вбереже Вас від отримання теплового та сонячного удару.

Перші ознаки: в’ялість, розбитість організму, нудота, головна біль. Потім відчувається підвищення температури тіла, з’являється блювота, можлива непритомність, судома.

При перших ознаках сонячного удару потерпілого необхідно покласти в холодне місце чи затінок. До голови, шиї, тіла слід прикласти холод, давати пити підсолену холодну воду, чай. Належить терміново викликати лікаря або доставити потерпілого до найближчого лікувального закладу.

Будьте дуже обережними з вогнем у межах будь-якої природної території, щоб ваша необережність не стала причиною пожежі.

Якщо ви побачите, як це роблять інші, зупиніть їх і поясніть, чим небезпечне розпалювання вогнища.

Не забувайте також, що з підвищенням температури активізується розмноження кліщів, каракуртів та гадюк, що за досвідом минулих років спричиняє небезпеку не тільки нещасних, але й смертельних випадків.

Бережіть своє здоров’я і життя!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора