Новомиколаївська сільська військова адміністрація
Скадовського району Херсонської області

Про пакет медичних послуг «Лікування безпліддя за допомогою допоміжних репродуктивних технологій»

Дата: 09.08.2024 13:50
Кількість переглядів: 14

Фото без опису

У цьому році за програмою медичних гарантій запроваджено новий пакет медичних послуг «Лікування безпліддя за допомогою допоміжних репродуктивних технологій (запліднення in vitro)»

На цю послугу в держбюджеті на 2024 рік передбачено 1,87 млрд. грн. для надання таких послуг 30 тис. пацієнткам.

Доступність послуги з лікування безпліддя із застосуванням допоміжних репродуктивних технологій є важливою, адже вже зараз слід подбати про демографічну ситуацію в нашій державі, яка, як стверджують експерти, є досить невтішною щодо проблем старіння нації.

Народжуваність в Україні за останні роки значно знизилась, труднощі з настанням природної вагітності наявні у кожної п’ятої української пари. Водночас війна поглибила кризу: посилення міграції, а також падіння рівня народжуваності.

Від початку війни рівень народжуваності зменшився на 28 %.

Нині за рахунок програми медичних гарантій безоплатно отримати медичні послуги з лікування безпліддя із застосуванням допоміжних репродуктивних технологій можна в 15 медичних закладах у різних регіонах країни (зокрема, у Києві, Львові, Дніпрі, Чернівцях, Рівному, Одесі й Івано-Франківську).

Також інформуємо про потенційних спікерів та амбасадорів щодо програми лікування безпліддя (список буде доповнюватися): https://bit.ly/3SNAiQC

Перелік закладів, що уклали договори з НСЗУ, із адресами місць надання послуг можна переглянути у відеосюжеті телеканалу «Суспільне:новини» за посиланням: https://youtu.be/dYs0TqDx5v0


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора