Новомиколаївська сільська військова адміністрація
Скадовського району Херсонської області

В Україні зростає захворюваність на коронавірусну інфекцію

Дата: 19.08.2024 10:45
Кількість переглядів: 12

Фото без опису

В Україні зростає захворюваність на коронавірусну інфекцію.

За липень понад 11 тисяч людей захворіли на COVID-19. Єдиним дієвим та безпечним способом набути імунітет залишається вакцинація. Щеплення є безоплатними.

Інформацію про найближчі пункти вакцинації можна знайти за посиланням  https://docs.google.com/.../1Ut6FzG01uw1VCGEMI6h.../edit... або запитати в операторів контакт-центру МОЗ за номером 0 800 60 20 19.

Чи працюють зараз пункти щеплень у громадських місцях?

Після початку повномасштабного вторгнення робота центрів масової вакцинації, які працювали в ТРЦ та інших пристосованих для масових щеплень приміщеннях, була зупинена. Чинною залишається мережа пунктів щеплень, які працюють в амбулаторіях, лікарнях, ЦПМСД. З їх графіком роботи можна ознайомитись: https://docs.google.com/.../1Ut6FzG01uw1VCGEMI6h.../edit...

Виїзди мобільних бригад до віддалених громад також проводять центри контролю та профілактики хвороб. Дізнатись графік виїздів можна, зателефонувавши до ЦКПХ у своїй області або стежити за графіком виїздів у соціальних мережах центрів.

Які вакцини проти COVID-19 доступні в Україні?

Наразі в Україні доступно понад 500 тисяч доз омікрон-специфічної вакцини проти COVID-19 (вакцина Comirnaty від Pfizer) для дорослих та понад 50 тисяч доз для дітей, вона є у всіх областях.

Кому рекомендоване щеплення проти COVID-19 у 2024 році?

Для більшості людей достатньо зробити одне щеплення проти СОVID-19. Людям, які входять до груп ризику, рекомендовано робити ревакцинацію через 6-12 місяців.

До груп ризику входять:

• дорослі та діти, які мають ослаблений імунітет чи супутні або важкі хронічні захворювання;

• вагітні;

• люди, старші за 60 років;

• дорослі та діті, які перебувають у групі ризику важкого перебігу та смерті внаслідок коронавірусної інфекції;

• представники професійної групи ризику (лікарі, вчителі, військові).

Для вакцинації може бути використана будь-яка з доступних в країні вакцин проти COVID-19. За наявності вибору вакцини рекомендовано надавати перевагу адаптованій під варіант Omicron.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора