Новомиколаївська сільська військова адміністрація
Скадовського району Херсонської області

Психологічна допомога під час дії воєнного стану

Чому під час повітряної тривоги нам хочеться чути звуки вибухів?

Під час повітряної тривоги ми можемо впіймати себе на моторошній думці, що чекаємо вибухів, а коли чуємо їх — ніби відчуваємо певне полегшення. Так само підсвідомо можемо романтизувати хвилини небезпеки, коли загроза минає — згадувати обстріли, час в укритті чи блекаути з певним теплом, і це лякає.

00:28 27.12.2023

Звідки беруться емоційні гойдалки

Кілька днів тому наче хмаринки під ногами, а сьогодні навіть чашка кави важча за камінь. Від початку повномасштабної війни такі коливання настрою знайомі усім. Хтось підсвідомо самостійно «вирівнюється» за день-два. Комусь потрібна допомога, аби зупинити ці емоційні гойдалки. Але й тих, й інших «накриває» хвилями. Чому так?

00:38 22.12.2023

«Ти як?»: приділіть увагу своїм близьким

Усі ми час від часу відчуваємо тривожність. Зазвичай, хвилювання через певні події чи буденні клопоти триває недовго – від кількох хвилин до кількох днів. Але для деяких тривожність – це не просто напружений день чи занепокоєння.

23:33 15.12.2023

Як допомогти дитині подолати страх темряви

Періоди темряви через можливі відключення електроенергії буде легше пережити, якщо підготуватися до них заздалегідь. Окрім речей першої необхідності (ліхтариків, батарейок, теплого одягу), варто подбати про те, як допомогти дітям здолати тривожність та зробити час без світла комфортним і затишним, наскільки це можливо.

21:54 15.12.2023

Як впізнати вигоряння

Коли втома накопичується, зникають мотивація, інтерес до роботи чи звичних справ, які до цього приносили задоволення, інколи навіть бажання спілкуватися з оточуючими.

01:42 01.12.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора