Новомиколаївська сільська військова адміністрація
Скадовського району Херсонської області

Психологічна допомога під час дії воєнного стану

Як розпізнати стрес – у себе та тих, хто поруч

Стрес є природною реакцією на подразники, яку може переживати кожен. Серед його ознак: емоції – сум, страх, агресія; поведінкові реакції – відсутність мотивації, уникнення будь-якої діяльності, прояви жорстокості, зловживання алкоголем або наркотиками; фізичні реакції – головний біль, біль у м’язах або спині, проблеми зі сном, відсутність апетиту або проблеми із травленням. На ваш стан може впливати те, що ви:

01:43 29.11.2023

Страх гучних звуків. Як підтримати дитину?

У будь-який час дня або ночі можуть залунати повітряна тривога, робота ППО чи звуки вибухів. Існує хибна думка, що дітям не потрібно пояснювати, що відбувається, а достатньо просто їх відволікти та сказати «не бійся». Насправді дітям важливі і пояснення, і підтримка дорослих.

00:26 24.11.2023

Що таке когнітивна втома

В умовах тривалого стресу і дорослим, і дітям властиве когнітивне виснаження — стан «психічної втоми», коли розумової роботи і відповідальності забагато, а відпочинку, сну та можливості розслабитися бракує.

20:20 15.11.2023

Як підтримати дитину в стресі

Існують базові правила, які допоможуть підтримати дитину у складні часи. Вони повертають відчуття стабільності та безпеки. Одне з таких — дотримання режиму дня.

02:48 08.11.2023

Як спілкуватися з військовими, які щойно прибули з фронту

Ви міцно обіймаєте батька, брата чи сестру, вашу кохану людину, яка ще вчора ночувала в окопі під обстрілами. Чи думали ви, що скажете в цей момент? Про що запитаєте вдома? Як будете слухати численні історії або ж довгу тишу?

02:35 08.11.2023

Як вислухати та підтримати людину в стресі?

Якщо людина дезорієнтована, не може назвати своє ім’я чи місце перебування, погрожує нашкодити собі чи іншим, плаче або кричить — це можуть буть ознаки сильного стресу. Щоб зарадити у такій ситуації, насамперед переконайтеся, що вам і співрозмовнику нічого не загрожує. Зберігайте спокій, представтесь і скажіть, що бажаєте допомогти.

20:41 02.11.2023

Як допомогти дитині подолати страх повітряної тривоги

«Увага! Повітряна тривога!»  Раптовий звук сирени щоразу змушує здригатися. Здавалося б, ми вже знаємо, що це, і як треба діяти, але ніби підвисаємо і нічого не можемо з собою зробити — ці кілька секунд треба пережити. Для дітей все значно складніше.

20:31 02.11.2023

Всеукраїнська програма ментального здоров’я “Ти як?”

В межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», ініційованої першою леді України Оленою Зеленською старувала комунікаційна кампанія. Мета кампанії – сприяти формуванню в суспільстві культури піклування про ментальне здоров’я, дати розуміння та показати інструменти, які допоможуть українцям дбати про свій внутрішній стан.

16:50 26.10.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора