Новомиколаївська сільська військова адміністрація
Скадовського району Херсонської області

Психологічна допомога під час дії воєнного стану

Звідки беруться емоційні гойдалки

Кілька днів тому наче хмаринки під ногами, а сьогодні навіть чашка кави важча за камінь. Від початку повномасштабної війни такі коливання настрою знайомі усім. Хтось підсвідомо самостійно «вирівнюється» за день-два. Комусь потрібна допомога, аби зупинити ці емоційні гойдалки. Але й тих, й інших «накриває» хвилями. Чому так?

00:38 22.12.2023

«Ти як?»: приділіть увагу своїм близьким

Усі ми час від часу відчуваємо тривожність. Зазвичай, хвилювання через певні події чи буденні клопоти триває недовго – від кількох хвилин до кількох днів. Але для деяких тривожність – це не просто напружений день чи занепокоєння.

23:33 15.12.2023

Як допомогти дитині подолати страх темряви

Періоди темряви через можливі відключення електроенергії буде легше пережити, якщо підготуватися до них заздалегідь. Окрім речей першої необхідності (ліхтариків, батарейок, теплого одягу), варто подбати про те, як допомогти дітям здолати тривожність та зробити час без світла комфортним і затишним, наскільки це можливо.

21:54 15.12.2023

Як впізнати вигоряння

Коли втома накопичується, зникають мотивація, інтерес до роботи чи звичних справ, які до цього приносили задоволення, інколи навіть бажання спілкуватися з оточуючими.

01:42 01.12.2023

Як розпізнати стрес – у себе та тих, хто поруч

Стрес є природною реакцією на подразники, яку може переживати кожен. Серед його ознак: емоції – сум, страх, агресія; поведінкові реакції – відсутність мотивації, уникнення будь-якої діяльності, прояви жорстокості, зловживання алкоголем або наркотиками; фізичні реакції – головний біль, біль у м’язах або спині, проблеми зі сном, відсутність апетиту або проблеми із травленням. На ваш стан може впливати те, що ви:

01:43 29.11.2023

Страх гучних звуків. Як підтримати дитину?

У будь-який час дня або ночі можуть залунати повітряна тривога, робота ППО чи звуки вибухів. Існує хибна думка, що дітям не потрібно пояснювати, що відбувається, а достатньо просто їх відволікти та сказати «не бійся». Насправді дітям важливі і пояснення, і підтримка дорослих.

00:26 24.11.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора